Nieuwbouwprojecten in Midden-Drenthe

10 maart 2022

Nieuwbouwprojecten in Midden-Drenthe

Woonservice is volop aan het bouwen en verbouwen in Midden-Drenthe. In verschillende dorpen en buurten vervangen wij huurwoningen. En bouwen wij nieuwe, energiezuinige woningen terug. Ook bouwen wij extra huizen om te zorgen voor meer aanbod.

Waarom vervangt Woonservice woningen? 

  • We bouwen nieuwe woningen die gasloos en energiezuinig zijn. Zodat onze huurders prettig kunnen wonen tegen zo laag mogelijke energiekosten.
  • In 2050 moeten onze woningen Co2 neutraal zijn. Een enorme klus! Om dat te halen moeten we nu al beginnen met het vervangen van woningen. 
  • We bouwen nieuwe woningen die beter passen bij de behoefte van onze huidige en toekomstige huurders. Zo is er veel interesse in woningen met een slaapkamer en douche op de begane grond. Ook zien we een behoefte aan kleinere gezinswoningen. Met onze nieuwbouw spelen we daarop in. 

Hier zijn we aan de slag!

  1. De Woert in Hijken: Hier gaan wij 8 woningen vervangen door nieuwbouw. 
  2. Lindelaan in Westerbork: Aan de Lindelaan komen 6 nieuwe levensloopbestendige woningen. De oude woningen zijn inmiddels gesloopt. Rond de zomer willen we starten met de nieuwbouw. 
  3. Lindehof in Westerbork: Op deze locatie komt een mix van koop- en huurwoningen. Woonservice bouwt hier 8 gezinswoningen voor de sociale verhuur. Ook hier starten we rond de zomer met bouwen. 
  4. Bomenbuurt in Westerbork: Samen met de bewoners gaan wij een plan maken voor de Bomenbuurt. Een deel van de huurwoningen vervangen we door nieuwbouw. Een ander deel gaan wij verbeteren en energiezuinig maken. 
  5. Acacialaan in Beilen: In 2022 en 2023 vervangen wij aan de Acacialaan 23 woningen. In overleg met de bewoners komt er een mix van verschillende woningen terug: jongerenwoningen, seniorenwoningen en gezinswoningen. 
  6. Molenstraat in Beilen: We vervangen hier 4 woningen door nieuwe gezinswoningen. 
  7. Torenlaan in Beilen: Hier gaan wij 4 woningen slopen. Op deze locatie bouwen wij een appartementencomplex met 11 appartementen en 5 levensloopbestendige woningen terug. 
  8. Jade B in Beilen (Hofstraat & Hekstraat): Hier ontwikkelen wij een nieuwbouwplan bestaande uit 12 appartementen en 8 gezinswoningen. 
  9. Havengebied in Beilen: Hier vervangen we de komende 5 jaar 51 woningen. In overleg met de bewoners komt er een mix van gezinswoningen en seniorenwoningen. 
Schets nieuwbouw Acacialaan (nog niet definitief)
Schets nieuwbouw Acacialaan (nog niet definitief)
Stedenbouwkundigplan Havengebied Beilen
Stedenbouwkundigplan Havengebied Beilen

Dit bouwden we de afgelopen jaren in Midden-Drenthe