Aan de slag met energie

Aan de slag met energie

Woonservice werkt aan het duurzaam maken van wonen. Zodat u ook in de toekomst comfortabel en betaalbaar kunt blijven wonen. We zorgen voor een goede isolatie en bieden zonnepanelen aan. Ook zijn we gestart met het  plaatsen van nieuwe technieken in woningen zoals warmtepompen. Hiermee kunt u besparen op uw energierekening. Maar wist u dat u degene bent die kan zorgen voor de grootste besparing? Dit kan door anders om te gaan met uw energiegebruik. Op deze pagina vindt u hiervoor allerlei tips.

3 jaar pionieren met energie

Drie jaar geleden kwamen de energiepioniers voor het eerst bij elkaar. Ze hadden onze oproep gezien en om verschillende redenen meldden ze zich bij ons: minder geld kwijt zijn aan de energierekening, minder belastend zijn voor het milieu of geen gas meer willen gebruiken uit sympathie voor onze Groningse buren.

Met deze groep gingen we op reis. We plozen energierekeningen uit. We verdiepten ons in de verschillende systemen die er op de markt zijn ter vervanging van de cv-ketel. We zijn inmiddels 3 jaar verder. Alle pioniers hebben een duurzaam systeem in hun woning. Hoe kijken de pioniers terug op de afgelopen 3 jaar? Hoe ziet het systeem in hun huis eruit? We gingen bij ze langs en namen onze filmcamera mee.

3 jaar pionieren met energiesystemen - Derk & Grietje, Schoonoord

Woonservice Energiewedstrijd

Telefoon opladen, kleding wassen, de vaatwasser laten draaien, de verwarming aan doen….. het kost allemaal stroom en gas. Heeft u enig idee hoeveel u verbruikt? En kent u uw energieslurpers?

De komende tijd starten wij met de Woonservice Energiewedstrijd. We beginnen in straten en wijken waar wij woningrenovaties doen. Hier dagen wij de bewoners en hun buren uit om zoveel mogelijk energie en gas te besparen.