Huuraanpassing 2024

23 april 2024

Huuraanpassing 2024

Ieder jaar passen wij per 1 juli de huurprijzen van onze woningen aan. U ontvangt hierover in april een brief van ons. Goed wonen tegen een betaalbare prijs staat bij ons voorop. Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk dat onze huurders met een gelijke woning, dezelfde huurprijs betalen. Met de huuraanpassing willen wij deze verschillen kleiner maken. En zorgen we ervoor dat onze woningen betaalbaar blijven, van goede kwaliteit zijn en comfortabel en energiezuinig. Sommige huurders krijgen daarom een huurverhoging en voor anderen blijft de huurprijs hetzelfde. 

Wat betekent dit?

  • Dit betekent dat niet iedere huurder bij Woonservice dezelfde huurverhoging krijgt. 
  • Betaalt u bijna de huurprijs die wij hebben vastgesteld voor uw woning? Dan krijgt u een lagere huurverhoging dan iemand die verder van de vastgestelde huurprijs af zit. Zo maken wij de verschillen kleiner. 
  • Het kabinet heeft bepaald dat de huur maximaal met 5,8% mag stijgen. Betaalt u minder dan de huurprijs die wij voor uw woning hebben vastgesteld? Dan krijgt u een huurverhoging tussen de 0,1% en 5,8%. 
  • Betaalt u nu de huurprijs die wij voor uw woning hebben vastgesteld? Dan krijgt u geen huurverhoging.

Waarom passen wij de huurprijs aan?

Bij ons staat goed wonen tegen een betaalbare prijs voorop. Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk dat onze huurders met een gelijke woning, dezelfde huurprijs betalen. Met onze huuraanpassingen maken wij deze verschillen kleiner. En zorgen we ervoor dat onze woningen betaalbaar blijven en van goede kwaliteit zijn.

Meer informatie over de huuraanpassing en voorbeelden vindt u op deze pagina.