Binnenkijken in de nieuwbouwwoning van Luc en Jenny: Thuis in een nieuw huis!

30 januari 2024

Binnenkijken in de nieuwbouwwoning van Luc en Jenny: Thuis in een nieuw huis!

Luc en Jenny zijn ongeveer een jaar geleden verhuisd naar de Lindelaan in Westerbork. Hiervoor woonden ze in een ruime hoekwoning. Een jaar geleden zag Jenny de woningen van de Lindelaan voorbijkomen via Facebook. Ze waren direct enthousiast en reageerden via Thuiskompas op de nieuwbouw. Ze hadden inmiddels al heel wat jaren inschrijftijd opgebouwd. Even later kregen ze het positieve bericht dat ze in aanmerking kwamen voor één van de nieuwe woningen. De woningen aan de Lindelaan staan er nu bijna een jaar. En daarom gaan we een kijkje nemen in de woning van Luc en Jenny.

Geen seconde spijt van onze keuze

In januari 2023 kregen Luc en Jenny de sleutels van hun nieuwe huis. In het begin hebben ze veel geklust. Zo hebben ze de muren geverfd en daarna behang laten aanbrengen. Er is een mooie PVC-vloer gelegd. En ze hebben nieuwe meubels gekocht, want de oude meubels pasten niet in de levensloopbestendige woning. Een maand later zijn ze verhuisd naar hun nieuwe plekje.

Comfortabel en ruim

Luc en Jenny zijn heel blij met hun nieuwe woning. “Het is fijn dat de slaapkamer en douche op de begane grond zitten. En we zijn ook heel snel klaar met het schoonmaken van de woning”, zegt Luc glimlachend. Hij vervolgt: “De woning is groot genoeg voor ons twee! En er is ook nog een ruime bovenverdieping. Daar hebben we een logeerkamer voor de kleinkinderen van gemaakt. We hebben nog geen seconde spijt gehad van onze keuze.”

Lage energiekosten

Jenny: “In de zomer was het lekker koel in ons huis, terwijl het buiten heel warm was. En in de winter blijft het juist lekker warm binnen. We hoeven bijna nooit de kachel aan te zetten. Dat scheelt echt op de energierekening. We hebben de kachel nu op 19,5 graden staan, maar het is gewoon 21 graden in huis. Fijn toch!”

Genieten in de tuin

Omdat ze de eerste bewoners zijn, konden ze de tuin nog helemaal naar eigen smaak inrichten. Samen met de buurvrouw hebben ze een mooie schutting op de erfscheiding geplaatst. En in de achtertuin hebben ze een overkapping gebouwd. Een plek waar Luc veel te vinden is. Luc: “Ik maak sinds dat ik met pensioen ben Happy Stones. Dat is zo leuk om te doen! Natuurlijk zou ik binnen aan de eettafel kunnen schilderen, maar dan moet ik telkens de spulletjes opruimen. Buiten kan ik ze gewoon een tijdje laten liggen. De stenen die klaar zijn, breng ik naar Beilen. Van daaruit gaan ze naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, naar de kinderafdeling.”

 

En Jenny vindt het heerlijk om aan de eettafel te zitten. Jenny: “Ik zit hier vaak te puzzelen of te haken. Maar ook lezen doe ik graag. Ik ben ook erg blij met onze overkapping. We hebben er een klein kacheltje staan en als we die aanzetten, is het heel snel lekker warm. In november hebben we nog met onze zoon, schoondochter en kleinkinderen onder de overkapping gegeten.”


Bent u trots op uw tuin of woning en vindt u het leuk om dit met anderen te delen? Meld u dan aan voor onze rubriek ‘Binnenkijken’. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@woonservice.nl. We maken dan een fotoreportage van u en uw woning. De foto’s krijgt u van ons cadeau!