Bewoners ontvangen sleutel nieuwbouw Werkhorstlocatie Veenoord

07 april 2022

Bewoners ontvangen sleutel nieuwbouw Werkhorstlocatie Veenoord

Veenoord - Vorige week ontvingen alle bewoners de sleutel van hun nieuwe woning van de nieuwbouw Werkhorstlocatie in Veenoord. Op de plek waar vroeger de school de Werkhorst stond heeft Woonservice 21 woningen in de vorm van een hofje gebouwd. De nieuwe bewoners Jan & Hennie Kikkert hebben er ontzettend naar uitgekeken.

Klussen en verhuizen

Jan & Hennie Kikkert: “We zijn heel blij dat we eindelijk aan de slag kunnen in onze nieuwe woning. Samen met de kinderen zijn we begonnen met de muren. Deze behangen we met glasvezelbehang. Daarna gaan we verven en komt de vloer. Over 3 weken hopen we klaar te zijn, want de verhuisdag is al geprikt. En de hulptroepen zijn ingeschakeld.”

Wonen in een hofje

De woningen zijn gebouwd in de vorm van een hofje om ontmoeting tussen de bewoners te stimuleren. Programmamanager nieuwbouw, Michel Jager: “Elke bewoner heeft in het hofje een eigen terras, met lage haagjes als afscheiding. Zo wordt de tuin een mooie plek om elkaar te ontmoeten. Dit was ook een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp. We willen graag dat seniorencomplexen zo worden gebouwd dat er veel ruimte is voor ontmoeting. In het gebouw is ook een gemeenschappelijke ruimte met keuken gerealiseerd. Tijdens de bouw kregen we al veel vragen over de grootte en wat er allemaal georganiseerd mag worden. Hier wordt straks vast veel gebruik van gemaakt.”

Volop bedrijvigheid in en om de nieuwbouw

Rondom de nieuwbouw is nog volop bedrijvigheid. De nieuwe bewoners, familie en de ingeschakelde bedrijven zijn druk in de weer om de woningen klaar te maken. Ook wordt er nog hard gewerkt aan de parkeerplaatsen. Deze komen langs de Elzenstraat en Werkhorststraat. In de tuin is door de bestrating en houten sierelementen al goed te zien hoe het hofje eruit komt te zien. Eind april wordt de beplanting aangelegd. En daarmee is ook het hofje helemaal klaar voor een fijne en gezellige zomer.