08 januari 2020

Bewoners Hofstaete Beilen volgen cursus digitale vaardigheden

Twintig bewoners van De Hofstaete in Beilen volgen een cursus digitale vaardigheden. De cursus is een initiatief van Woonservice en de Bibliotheek Midden-Drenthe. De cursisten leren tijdens de cursus e-mailen, hoe ze online informatie vinden en nog veel meer. 

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Bankzaken regelen, een vakantie boeken of winkelen, alles gaat tegenwoordig digitaal. Ook bij Woonservice kan steeds meer digitaal geregeld worden. Zo kan een huurder online een reparatieverzoek doorgeven. Wij vinden het belangrijk dat we bereikbaar zijn voor iedereen, ook online. Ellen Stevens, manager klant & markt: “We merken dat sommige huurders het best wel spannend vinden om zaken online te regelen. Omdat er in de samenleving steeds meer online gaat willen we onze huurders faciliteren om hier handiger in te worden. De bibliotheek heeft ervaring met deze trainingen, daarom hebben we de samenwerking gezocht.”

Cursus Klik & Tik van de Bibliotheek

Tijdens de cursus leren cursisten handiger te worden met de computer, laptop of tablet en het internet. In kleine groepen leren ze onder andere hoe het apparaat werkt, websites zoeken, e-mailen en bestanden downloaden. Dit doen ze allemaal stap voor stap en op eigen tempo. Er is een trainer aanwezig die ze hierbij persoonlijk helpt.

mevrouw. Eefting neemt deel aan cursus
mevrouw. Eefting neemt deel aan cursus

Hofstaete gaat voor digitaal

Zo’n 20 bewoners volgen de cursus in de Hofstaete en de eerste helft heeft inmiddels de eerste cursusochtend bijgewoond. Mevrouw Eefting is één van de cursisten: “Ik heb na 1 les al zoveel geleerd. Mijn tablet gebruikte ik vooral voor spelletjes. Meer durfde ik er niet op te doen, omdat ik niet zo goed wist wat ik deed. Na de eerste les weet ik hoe mijn tablet werkt. We hebben een boek met uitleg meegekregen, zo kan ik thuis verder oefenen. Ik ben heel erg enthousiast en kan het iedereen aanraden.” Binnenkort gaan Woonservice en de Bibliotheek de cursus in meer appartementengebouwen aanbieden.