Traineeship bij woningcorporaties: Talent van het Noorden

02 oktober 2023

Traineeship bij woningcorporaties: Talent van het Noorden

Ontdek jouw toekomst in de woningcorporatiesector: Doe mee aan ons traineeship!

Heb jij (bijna) een hbo- of wo- diploma op zak en maximaal twee jaar werkervaring na het afronden van je studie? Ben je op zoek naar een betekenisvolle baan waarin je maatschappelijke impact kunt maken en de kans krijgt om je ware talenten te ontdekken? Dan is dit twee jarige traineeship in de woningcorporatiesector de perfecte stap voor jou. Welkom bij de nieuwste editie van Talent van het Noorden!

De uitdagingen van vandaag, jouw kans om te schitteren!

Woningcorporaties hebben als missie het waarborgen van voldoende betaalbare huurwoningen voor mensen met beperkte financiële middelen. We denken niet alleen aan het heden, maar ook aan de toekomst. Waar zijn welke woningen nodig? Hoe houden we onze huizen betaalbaar? Hoe kunnen we onze huurders actief betrekken? Woningcorporaties bevinden zich te midden van cruciale maatschappelijke vraagstukken: de energietransitie en de krapte op de woningmarkt. Hieruit volgt een grotere relevantie dan ooit tevoren. Klik hier en bekijk een video voor een duidelijk beeld van onze inzet.

Waarom zouden we jou willen ontmoeten?

Omdat er enorm veel te doen is! We snakken naar frisse ideeën, kritisch denken en mensen die samenwerken en nieuwe horizonnen verkennen. We zoeken denkers die niet bang zijn om risico's te nemen. Wat je studieachtergrond is maakt niet uit, iedereen kan van waarde zijn binnen de corporatiesector.

Waarom zou jij met ons willen samenwerken?

Wij bieden jou de unieke gelegenheid om onze sector te verkennen en jouw eigen talenten te ontplooien. Je gaat niet alleen voor ons aan het werk, maar leert ook over diverse vakgebieden én over jezelf. Dit avontuur beleef je samen met mede-trainees, waarbij jullie elkaar ondersteunen en van elkaar leren. Na afloop van dit traineeship bezit je een schat aan ervaring, kennis en waardevolle connecties.

Wat houdt het programma in?

Dit tweejarige programma is een uitgebalanceerde mix van werken, leren en ontwikkelen:

  • Het traineeship begint in januari 2024. Je eerste werkdag is op dinsdag 2 januari 2024.
  • Als jong, hoogopgeleid talent maak je gedurende twee jaar kennis met ons werk.
  • Je doet ervaring op door drie keer acht maanden bij verschillende woningcorporaties te werken. 
  • Je stapt binnen in een levendige en dynamische omgeving vol actuele uitdagingen, waarbij jouw bijdrage van groot belang is.
  • Samen met jouw mede-trainees werk je tijdens de trainingsdagen aan vernieuwende oplossingen.
  • Je krijgt de ruimte om te leren, invloed uit te oefenen en jouw eigen stempel te drukken. 

Jouw beloningen voor jouw inzet

Naast een schat aan ervaring bieden wij:

  • Een startsalaris in schaal G van CAO Woondiensten (€ 2933,- bruto, 36 uur).
  • Een opleidingstraject bij de verschillende organisaties en een gezamenlijk opleidingstraject met alle trainees.
  • Flexibele werkmogelijkheden voor een gezonde balans tussen werk en privé.
  • Vergoedingen voor reiskosten en thuiswerken.

Welke woningcorporaties doen mee?

Deze editie doen de volgende woningcorporaties weer mee: Accolade Woningcorporatie, Thuiscorporatie Elkien, Domesta, Dynhus, Woonborg, WoonFriesland, Woonconcept en Woonservice. Daarnaast zijn er vier nieuwe woningcorporaties die meedoen met deze derde editie: Woningcorporatie Actium, De Bouwvereniging, Woningstichting Weststellingwerf en woningcorporatie Wold & Waard.

Meer weten?

Bezoek de LinkedIn-pagina van Talent van het Noorden voor meer informatie en inspirerende verhalen van huidige trainees. Of bezoek de website van Talent in Huis.

Klaar voor jouw toekomst?

Ga naar onze website, upload je motivatie en CV. Je kunt ook een video per e-mail sturen naar info@talentinhuis.nl. De selectiedagen vinden plaats op 9 en 16 november. Wij kijken uit naar jouw inzending!

Reageren kan tot en met 29 oktober.

Solliciteer nu!