Logeren in ’t Stroomdal: ook de koelkast gaat mee!

24 augustus 2023

Logeren in ’t Stroomdal: ook de koelkast gaat mee!

In april zijn wij samen met bouwbedrijf Buursema begonnen met het renoveren van ’t Stroomdal. Tijdens de verduurzamingswerkzaamheden verhuizen bewoners tijdelijk naar een andere woning in het complex. Naast alle eigen meubels en spullen, verhuist bouwbedrijf Buursema op verzoek van de bewoners ook de koelkast mee. Zo hoeven de bewoners niet met zware boodschappen te sjouwen en blijft de inhoud lekker gekoeld. Maar het heeft nog meer voordelen. Want zo staat de koelkast tijdens de renovatie niet in de weg voor de vakmensen. Een mooie win-win situatie!

Mevrouw Wienen woont in ‘t Stroomdal en haar appartement is voor de zomervakantie vernieuwd. Ze is blij met hoe het opknappen van haar appartement is gegaan: “Het ziet er erg mooi uit. Ik ben tevreden met de keuzes die ik heb gemaakt voor mijn nieuwe keuken, douche en toilet." Mevrouw Wienen was alweer terug naar haar appartement terwijl de vakmannen nog een paar kleine dingen aan het afronden waren. Dat zorgde soms voor wat lawaai en gedoe. Maar mevrouw Wienen begrijpt dat dit erbij hoort en ze is blij met het resultaat. Ze vond het ook fijn om tijdelijk in een ander appartement te wonen. “Alles wat ik nodig had, was er. De renovatie duurde precies 14 dagen, zoals ze me vooraf hadden verteld. Maar als het een week langer had geduurd, had ik dat ook niet erg gevonden.”

Hoe gaat het nu verder met de renovatie?

Volgende week gaat bouwbedrijf Buursema verder in ‘t Stroomdal. De bouwvak is dan voorbij. De renovatie wordt in vier stappen (fase) uitgevoerd. Zo zorgen we ervoor dat we niet overal tegelijk bezig zijn. En proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken. De eerste fase is voor de bouwvak afgerond. Alle bewoners uit deze fase wonen weer in hun eigen, vernieuwde appartement. Na de bouwvak start Buursema met de renovatie van de tweede fase.

Wat gebeurt er in ’t Stroomdal?

Samen met de bewoners hebben we een plan gemaakt voor de vernieuwing van het appartementencomplex. Ieder appartement krijgt onder andere een nieuwe keuken, douche en pui. Ook wordt de veiligheid in de appartementen en het gebouw verbeterd door het plaatsen van nieuwe installaties en het aanpakken van de toegang tot het balkon. Voor de scootmobiels worden er twee nieuwe algemene ruimtes gemaakt. En natuurlijk vergeten we de buitenkant niet. Met het plaatsen van nieuwe zonneschermen, een likje verf en nette bestrating krijgt 't Stroomdal een heel nieuwe uitstraling!

Meer weten over de verbouwing in 't Stroomdal? Klik dan hier.