Geluk(t): Een nieuw zonnescherm voor de bewoners van De Wanne

14 april 2023

Geluk(t): Een nieuw zonnescherm voor de bewoners van De Wanne

In Nieuw-Buinen staat het appartementencomplex De Wanne. Het complex telt 45 appartementen. En ligt dicht bij het dorpscentrum. In het woongebouw zit ook een aantal voorzieningen: een huisarts, apotheek en kapper. Op de begane grond zit een recreatieruimte waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt. Er hangt een fijne ‘ons-kent-ons-sfeer’.

De gezellige ons-kent-ons-sfeer valt bij aankomst meteen op. Er zit een grote groep bewoners buiten, onder een spiksplinternieuw zonnescherm. Sinds maart heeft De Wanne bij de ingang van het complex een nieuw zonnescherm. Daar heeft onze vakman Jurrie samen met de bewoners voor gezorgd. Mevrouw Sjoukje Boelens, bewoner van De Wanne, wil er graag wat over vertellen. 

Oud en onhandig

Sjoukje: “Er stonden altijd parasols. Maar die waren echt af. En het was altijd een gesleep met die dingen. Tijdens de koffieochtend hebben we dit met elkaar besproken. We kwamen samen al snel tot een oplossing: een nieuw zonnescherm. Dit idee hebben we voorgelegd aan vakman Jurrie. En hij heeft ons verder geholpen.” Een bedrijf uit Musselkanaal heeft het scherm eind maart geplaatst. “Nou, daar zijn ze toch wel een paar dagen zoet mee geweest. De stoeptegels moesten eruit, want de palen moesten erin. Maar we hebben ze goed verzorgd. Elke ochtend kregen ze een bakje koffie.”

Een goed bezette plek

“We zijn er heel erg blij mee. Het is een elektrisch zonnescherm en er zit een handige afstandsbediening bij. Er zitten altijd mensen, dus dat zegt wel genoeg. Onder het scherm staan kunststof tafels en stoelen. Die hebben hun beste tijd ook wel gehad. Ik hoop dat we daar in de toekomst wat nieuws voor kunnen regelen.”

Fijn wonen in De Wanne

Vroeger was De Wanne een verzorgingstehuis met 24-uurs zorg, nu is het een appartementencomplex. Sjoukje: “Veel mensen uit de buurt denken nog steeds dat je hier alleen kunt wonen als je zorg nodig hebt. Maar dat is al heel lang niet meer. Het is een hele fijne plek als je kleiner en onder de mensen wil wonen.” Sjoukje is samen met buurvrouw Janny de Vrieze erg actief in De Wanne: “We verzorgen elke morgen de koffie in de recreatieruimte. En we organiseren allerlei activiteiten zoals de bingo, muziekavond of spelletjesmiddag. Het houdt ons lekker bezig en we doen het graag."

Veel mensen uit de buurt denken nog steeds dat je hier alleen kunt wonen als je zorg nodig hebt. Maar dat is al heel lang niet meer.

Renovatie douche en toilet

Nog geen twee jaar geleden zijn alle douches en toiletten vernieuwd. Een bijzondere renovatie, want Bouwbedrijf Boekema heeft de klus in twee dagen tijd in orde gemaakt. Met als doel zo min mogelijk overlast voor de bewoner. Sjoukje: “Ik ben er nog steeds heel blij mee. Over de ouderwetse tegels zijn hele mooie glaspanelen geplaatst. Veel mooier en het is ook nog eens gemakkelijk schoon te houden.” 

Woonservice Buurtfonds

Heeft u ook een goed idee voor uw appartementencomplex, buurt of wijk? En kunt u daarvoor een financiële bijdrage gebruiken? Meld uw idee dan aan bij het Woonservice Buurtfonds. Kijk voor meer informatie op www.woonservice.nl/buurtfonds