Drentse ArchitectuurPrijs 2023

12 september 2023

Drentse ArchitectuurPrijs 2023

Wauw! Twee projecten van ons zijn genomineerd voor de Drenste ArchitectuurPrijs 2023. De ecologische woningen in Exloo is door de jury genomineerd voor de vakjuryprijs én de publieksprijs. En het wooncomplex de Elzenhof in Veenoord maakt kans op de publieksprijs. U kunt stemmen voor de publieksprijs via de website van ArchitectuurPunt Drenthe. Stemmen kan nog tot en met woensdag 13 september. Vrijdag 15 september worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de ‘Drentse Dag van de Architectuur’. 

Ecologische woningen Exloo

Aan de Molenweg in Exloo hebben wij afgelopen jaar onze eerste acht ecologische woningen gebouwd. De woningen zijn ontworpen door DAAD Architecten en geschikt v De 2-onder-1-kapwoningen zijn in ontworpen door DAAD Architecten en geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De huizen zijn bio-based gebouwd. Dat betekent dat de bouwmaterialen zoveel mogelijk uit de natuur komen en recyclebaar zijn. Zo zijn de wanden en verdiepingsvloeren gemaakt van hout en is het isolatie-materiaal van stro.
 

Elzenhof

Het nieuwbouwcomplex Elzenhof is in 2021 gebouwd, ligt aan de Elzenstraat in Veenoord en is ontworpen door Specht architectuur en stedenbouw. Dit seniorencomplex heeft 21 woningen, die zijn gebouwd aan een open en groen hofje met als doel ontmoetingen tussen bewoners te stimuleren. 
 

Drentse Architectuurprijs 2023

Iedere twee jaar organiseert de stichting ArchitectuurPunt Drenthe de Drentse Architectuurprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan de ontwerper(s) van het beste project dat in de afgelopen twee jaar in Drenthe is gemaakt. Het project moet een aantoonbare bijdrage leveren aan de woon- en leefomgeving. Er wordt een vakjuryprijs én een publieksprijs uitgereikt. Dit jaar maken negentien projecten kans op een prijs! Kijk voor meer informatie over de Drentse Architectuurprijs op de website: https://www.architectuurpuntdrenthe.nl/