Prestatieafspraken met de wethouder sociaal domein

17 december 2020

Prestatieafspraken met de wethouder sociaal domein

De afgelopen maand zijn de prestatieafspraken voor 2021 ondertekend. Een formeel moment waarin we met onze huurdersorganisatie Samen Sterk, gemeenten en andere partijen vastleggen welke inzet er wordt gedaan op het brede vlak van wonen. Dit jaar heeft in vrijwel alle gemeenten waarin Woonservice actief is, de wethouder sociaal domein meegetekend. Een fantastische stap in een gezamenlijke aanpak voor prettig wonen in leefbare buurten en dorpen. 

Een samenleving waarin iedereen er bij hoort

Prestatieafspraken gaan over de bouw van nieuwe woningen, over het isoleren van woningen en het aanbieden van zonnepanelen, over huurprijzen en over de inzet voor specifieke doelgroepen. Maar wonen is meer dan vier muren en een dak. Wij vinden dat wonen over mensen gaat. Mensen die een thuis hebben, een plek onder de zon, rust, gezelligheid. Wonen gaat ook over mensen die langer thuis willen/moeten blijven wonen. Mensen die eenzaam zijn, hulp nodig hebben, aan de zijlijn staan. Voor al deze mensen zetten wij ons in. En dat kunnen wij niet alleen! Dit moeten we samen doen met gemeenten, welzijnspartners, zorginstellingen en andere corporaties. Alleen dan kunnen we doen wat nodig is om ervoor te zorgen dat mensen prettig kunnen wonen.

Domein wonen en sociaal horen bij elkaar

Dat wonen en sociaal twee aparte domeinen zijn is wat ons betreft hartstikke scheef. Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice: “Wonen en sociaal kun je niet los zien van elkaar. Aan het begin van dit jaar spraken wij onze ambitie uit. Wij willen in november/december bij de ondertekening van de prestatieafspraken 2021, dat ook de wethouder van het sociale domein zijn of haar handtekening daaronder zet. En dat is goed gelukt! Het is een belangrijk signaal dat wonen over meer gaat dan stenen, maar ook over hoe het wonen wordt ervaren en welke zorg- en ondersteunende voorzieningen er zijn.”

Samenwerking nog een stap vooruit zetten

Voor Woonservice gaan de afspraken niet alleen over de documenten, maar gaat het vooral over samenwerking tussen alle partijen. In het belang van onze huurders en inwoners van de buurten en dorpen. We hopen in 2021 elkaar weer meer te kunnen ontmoeten om in de samenwerking nog weer een stap vooruit te zetten.

Hier vindt u onze prestatieafspraken