14 januari 2021

Brand in appartementencomplex Musselkanaal

Donderdag is rond de middag brand uitgebroken in een vleugel van ons appartementencomplex Havenplein in Musselkanaal. De brand was gelukkig vrij snel onder controle. Doordat er veel rook vrijkwam bij de brand zijn de bewoners uit het gebouw gehaald.

Opvang regelen

De gevolgen van de brand zijn groot. Door rook en waterschade zijn op dit moment 21 woningen niet bewoonbaar. Samen met BCM Zorg en de gemeente hebben wij de bewoners opgevangen. En zijn we aan de slag gegaan om tijdelijk onderdak voor de bewoners te regelen. De bewoners en hun familie zijn flink geschrokken. Wij leven met hun mee.

Hoe verder?

Onze focus is nu gericht op het zorgen voor onderdak voor de 21 bewoners. Daarbij houden wij rekening met alle Corona maatregelen en zoeken wij voor iedere bewoner een passende oplossing.
Over de oorzaak van de brand wachten wij het onderzoek van de brandweer af. Ook zijn wij in afwachting van een technisch advies over het herstel van de woningen.
Zodra wij meer weten berichten wij daarover via dit nieuwsbericht. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op 0593 56 46 00. 

UPDATE 15 januari 09:00 uur

Vanochtend doet de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Het technisch onderzoek naar het herstel van de woningen wordt vandaag aan het eind van de dag afgerond. We weten dan op welke termijn bewoners weer terug kunnen naar hun woning. Aan het eind van de dag en in de loop van de avond nemen we met de bewoners contact op om hun hierover te informeren. 

UPDATE 16 januari

De brandweer heeft haar onderzoek naar de oorzaak van de brand afgerond. Naar alle waarschijnlijkheid is de brand in de meterkast ontstaan. 

Ook het technisch onderzoek naar de woningen is afgerond. Hoewel de brandhaard niet groot was, is de rook- en waterschade enorm. 2 bewoners kunnen direct terug naar hun woning. 6 bewoners kunnen binnen 1 tot 2 weken weer in hun woning terecht. Helaas duurt het voor 13 bewoners langer voordat zij weer naar hun woning terug kunnen. We verwachten 6 tot 8 weken nodig te hebben om hun woning te herstellen.

In overleg met alle 19 bewoners die tijdelijk ergens anders moeten wonen hebben wij een passende oplossing gezocht. Wij doen ons best om de woningen zo snel mogelijk te herstellen, zodat iedereen kan terugkeren naar zijn eigen, vertrouwde plek. 

UPDATE 25 januari

Samen met alle betrokken partijen, zoals schoonmaakbedrijven, aannemers, de energieleverancier en de verzekeraars, zetten wij alles op alles om de beschadigde woningen zo snel mogelijk weer bewoonbaar te maken. Zodat de bewoners weer terug kunnen naar hun eigen, vertrouwde plek. Vorige week konden 11 bewoners eerder dan verwacht, weer terug naar hun woning.

De bewoners van de 3e etage moeten helaas wat langer wachten. Op deze etage is de brand ontstaan en is de schade het grootst. Zij wonen tijdelijk bij familie of in een vakantiewoning.