Appartementencomplex De Wegwijzer bijna klaar

14 februari 2020

Appartementencomplex De Wegwijzer bijna klaar

Westerbork - Donderdag 13 februari plaatste wethouder Bouwman samen met nieuwe bewoonster mevrouw Wemmi-Zuur een symbolische eerste steen in de nieuwbouw De Wegwijzer in Westerbork. Het appartementencomplex bestaande uit 28 appartementen voor senioren is bijna af. De bewoners mochten donderdagmiddag alvast een kijkje nemen.

Ellen Stevens, manager Klant & Markt: “Met het appartementencomplex De Wegwijzer richten we ons op de huisvesting van een groeiende groep senioren, die zelfstandig wil blijven wonen, maar wel behoefte heeft aan een meer beschutte woonomgeving met zorg dichtbij. Voor dit laatste hebben de bewoners aan zorgcentrum ’t Derkshoes een goede buur. Zij gaat een ruimte huren voor het aanbieden van zorg en dienstverlening in het complex.”

Voorzieningen om de hoek

Woonservice ziet dat veel mensen graag in Westerbork willen blijven, of vanuit omliggende dorpen hier naar toe trekken vanwege de voorzieningen. Het appartementencomplex de Wegwijzer staat op een prachtige plek, bij een dierenweide met winkels in de buurt. Ellen: “We zijn blij dat we ons aanbod seniorenappartementen met de realisatie van de Wegwijzer kunnen vergroten.”

Meten is weten

De nieuwe bewoners konden donderdagmiddag voor het eerst hun zelf uitgekozen keuken, toilet en badkamer bewonderen en het een en ander opmeten voor de inrichting. Mevrouw Wemmi-Zuur: “Mijn zoon is meegekomen om te helpen met het opmeten van de ruimtes. In deze kamer wil ik graag een kast voor mijn kleding. Ik kan niet wachten om erin te gaan, het is prachtig geworden.” Onder het genot van een hapje en een drankje maakten de nieuwe bewoners kennis met hun nieuwe buren en buurtgenoten. Half maart krijgen ze de sleutel van hun woning.